Algemene voorwaarden
en toestemmingsformulier
𝗟𝗼𝘃𝗮𝗥𝗮 𝗙𝗼𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗲

 

Bij het boeken van een fotosessie en na betaling, gaat de klant automatisch akkoord met de onderstaande voorwaarden

Algemeen

De fotografe heeft het recht informatie wat betreft tarieven en afspraken te allen tijde aan te passen. Het auteursrecht op de foto’s berust bij de fotografe. De fotografe blijft te allen tijde eigenaar van de foto’s. De fotografe zal in geen geval persoonlijke gegevens zoals email, telefoonnummer etc. openbaar maken. De betaling zal volbracht worden na de fotoshoot vooraf het aanleveren van de foto’s. Later kan de klant nog extra foto’s bijbestellen (als er meer worden afgenomen dan wat in het standaard pakket zit). De klant ontvangt later een nieuwe factuur en betaling.

Aansprakelijkheid

De fotografe is niet aansprakelijk voor lichamelijke dan wel materiële schade veroorzaakt tijdens de fotosessie, tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan de zijde van de fotografe.

Klachten

Bij klachten wordt er binnen 5 dagen na ontvangst van de foto’s contact opgenomen met de fotografe. Vervolgens wordt er bekeken in hoeverre een financiële tegemoetkoming of herhaling van de fotosessie een mogelijkheid is.

Commerciële en zakelijke doeleinden

Bij het boeken van een fotosessie geeft de klant toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor zakelijke en commerciële doeleinden (zoals social media, website etc.) Wil de klant een specifieke foto niet online hebben dan kan dit overlegd worden met de fotografe. Wanneer de klant geen enkele foto online geplaatst wil hebben, dan moet dit tijdens het boeken en voorafgaand aan de sessie kenbaar gemaakt worden. Er worden nooit foto’s zonder toestemming naar een ander bedrijf doorgegeven.

Annulering

In geval van slecht weer (storm, onweer of zware regenval) mag een fotosessie die buiten zou plaatsvinden worden verplaatst door de fotografe of klant. Dit wordt uiterlijk op de ochtend van de geplande fotosessie besloten. Er wordt dan direct een alternatieve datum en tijd afgesproken.

Naamsvermelding

Bij het gebruiken/publiceren van de foto’s door de klant, bijvoorbeeld op social media, dient altijd de naamsvermelding of verwijzing naar de fotografe gebruikt te worden. Er mag geen gebruik gemaakt worden van naamsvermelding aan zelf bewerkte foto’s.

Overmacht

Het kan gebeuren dat een fotosessie door overmacht (ziekte e.d.) niet door kan gaan. Hierdoor zal de fotografe niet aan de afspraak kunnen voldoen. De fotografe kan tips geven over eventuele alternatieve fotografen in het geval dat de fotosessie niet verzet kan worden.

Bestanden fotoshoot

Worden bewaard tot 6 maanden na de fotoshoot

Keuze Selectie

De foto’s worden geplaats in een online fotogalerij waar de klant zelf de foto’s naar wens kan uitkiezen. Deze dienen na 2 weken uitgekozen te worden na plaatsing.

Algemene voorwaarden 2023

Naam(Vereist)
Ik heb de voorwaarden gelezen en ga akoord(Vereist)